Choromyslný se uvařil ve vroucí vodě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Choromyslný se uvařil ve vroucí vodě

Nešťastník zřejmě dostal v horké vodě mrtvici.
Nešťastník zřejmě dostal v horké vodě mrtvici. (Foto: Ilustrační foto, ara)

Tragickou smrtí zemřel 1. července 1935 jeden z chovanců ústavu pro choromyslné v Nitře na západním Slovensku. Doslova se tam uvařil ve vřelé vodě.

Jak hned druhého dne napsal deník Polední list, šlo o »vzrušující neštěstí«. Policisté ze služebny v Nitře na místě zjistili, že pacient vstoupil do koupelny bez vědomí a bez doprovodu ošetřovatele. To ovšem bylo vážné porušení stanovených předpisů. Nešťastník si pak údajně sám začal do vany napouštět vodu, ovšem vařící. Poté muž do vany vlezl a vysloveně se ve vroucí vodě po chvíli uvařil. Jak totiž list zdůraznil, při pitvě se ukázalo, že ve vaně se uvařily nejen hlava, tělo a končetiny muže, ale také jeho vnitřnosti.

Lékaři současně vyslovili domněnku, že pacienta v okamžiku, kdy vlezl do vroucí vody, pravděpodobně skolila mrtvice. Proto ani nemohl volat o pomoc. Policejní vyšetřování zjišťovalo, jak se vlastně stalo, že choromyslný muž bez dohledu ošetřovatele mohl sám vejít do koupelny a způsobit si vlastní smrt tak příšerným způsobem. Výsledky tohoto šetření a postih viníka nejsou dnes už známy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.