Mezi lupiči byla i slečna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Mezi lupiči byla i slečna

Dívka se vydala na dráhu zločinu.
Dívka se vydala na dráhu zločinu. (Foto: E.M.A. EUROPE)

Tři ke všemu odhodlaní lupiči na jednoho bezbranného ranního chodce, to je jednoznačná přesila. Přesvědčil se o tom 30. září 1969 nic netušící dělník (44) z Neštěmic na odlehlé ulici v Teplicích. Přišel tam o všechny peníze, které měl u sebe. O jakou částku se jednalo, není známo.

Muže kráčejícího do práce nečekaně obstoupilo trio darebáků s hrozbami násilím a věc byla rázem jasná... To ještě mohl být přepadený rád, že ho ničemníci po loupeži opravdu nezbili a nezranili. O případu psal deník Rudé právo 3. října 1969. A to v souvislosti s úspěšným zásahem teplických kriminalistů bývalé Veřejné bezpečnosti. Těm totiž trvalo pouhé tři dny, než se jim podařilo trojici mladých ničemů vypátrat a předvést na svou služebnu.
Nejstarší z nich M. Z. (21) byl ze sousedních Novosedlic. Dvojice dalších lumpů ještě patřila mezi teenagery. Šlo o K. Č. z Duchcova a I. B. z Teplic. Pikantní příchuť kauze dával fakt, že posledně jmenovaná byla loupeživá slečna. Jak se dalo čekat, ani jeden ze zatčených nikde nepracoval a prostředky na obživu si všichni opatřovali krádežemi. Tentokrát sáhli dokonce k loupežnému přepadení. A všichni skončili před soudem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.