Chmatáci ze Slezska zatčeni v Praze | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Chmatáci ze Slezska zatčeni v Praze

Zloději si vyhlédli rodinný domek v Praze.
Zloději si vyhlédli rodinný domek v Praze. (Ilustrační foto ara)

Smůlu měli v květnu 1987 dva recidivisté ze Slezska, kteří se vypravili do hlavního města Prahy za bezpracným ziskem. Ve čtvrtém obvodu metropole si vyhlédli zajímavý rodinný dům, ale chyba lávky... Přímo při páchané zlodějně dvojici chmatáků zadrželi příslušníci VB.

To ještě muži zákona netušili, kdo jim padl do rukou. Šlo o třikrát soudně trestaného dlouhoprsťáka z Frýdku-Místku a jeho značně protřelejšího parťáka z Orlové na Karvinsku, který v chládku seděl už sedmkrát (!). Při vyšetřování se pražští detektivové spojili s kolegy ze severní Moravy a ti zajásali. Ukázalo se totiž, že v metropoli nad Vltavou cvakla pouta na rukou zlotřilců, kteří měli na svědomí celou sérii vloupaček do rodinných domků ve čtyřech okresech tehdejšího Severomoravského kraje!


Nenechavá dvojka kradla peníze i cennosti. Škoda, kterou zloději napáchali, se vyšplhala až na 151 tisíc tehdejších Kčs. Pro lepší představu – průměrná hrubá měsíční mzda tehdy činila 3026 Kčs... Když kriminalisté uskutečnili domovní prohlídky u rodinných příslušníků obou pobertů, zajistili aspoň část odcizených věcí. Zloděj z Frýdku-Místku si pak šel sednout do basy počtvrté, jeho komplic z Orlové už poosmé...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.