Neúspěšný školák skočil pod autobus | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Neúspěšný školák skočil pod autobus

Školák se zabil.
Školák se zabil. (Ilustrační foto ara)

Německy hovořící školák (†14) sešel počátkem července 1935 ve slovenské metropoli Bratislavě ze světa úděsnou smrtí. Před zraky průvodčího a dvou pasažérů skočil pod brzdící městský autobus a nechal si přejet hlavu zadním kolem. Zemřel okamžitě.

Podle informací deníku Polední list z 3. července 1935 chlapec v krátkých kalhotách nečekaně vyskočil na stupátko pomalu jedoucího autobusu a německy vykřikl směrem k průvodčímu a dvěma cestujícím uvnitř: „Vezměte na vědomí, že jdu dobrovolně na smrt!“ Průvodčí i pasažéři se nejprve domnívali, že jde o nejapný žert rozjíveného puberťáka. Přesto konduktér pro jistotu signalizoval šoférovi, aby autobus zastavil. Než se tak opravdu stalo, byl školák mrtvý.
„Hoch bleskurychle seskočil ze stupátka a strčil hlavu pod zadní kolo autobusu, které mu ji úplně zploštilo. Byl na místě mrtev,“ popsal tisk mladíkovy poslední vteřiny na tomto světě. Řidič neměl šanci tragédii zabránit. U mrtvého našli bratislavští muži zákona pouze kapesní šátek s vyšívaným monogramem EB. „Policie soudí, že jde o studenta, který si tímto hrozným způsobem zoufal pro špatné vysvědčení,“ poznamenal Polední list.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.