Obchodník oběsil dcerku i sebe | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Obchodník oběsil dcerku i sebe

Muž připravil smyčku i pro svou dceru.
Muž připravil smyčku i pro svou dceru. (Ilustrační foto ara)

Vlastní dcerušku Evu (†13) oběsil na sklonku roku 1933 Emil S., obchodník koloniálním zbožím v Dašicích na Pardubicku. Pak ukončil v oprátce i svůj život. Důvodem měla být finanční tíseň, do které se S. dostal. Bylo to zvláštní – v Dašicích přitom vlastnil dva domy…

Dašické zákazníky upoutalo oznámení »Pro účast na pohřbu dnes zavřeno« vyvěšené ve výkladní skříni koloniálu. Emil S. ale na žádném pohřbu nebyl. Věc se vysvětlila na Nový rok 1934, kdy pan E. v Pardubicích dostal dopis od obchodníka z Dašic. Ten mu oznamoval, že se rozhodl odejít z tohoto světa na věčnost. „Byt byl pak násilím otevřen. V posteli ležela Eva, dcera S., mrtva. Na půdě byl nalezen oběšený S. Vedle něj na trámu visela ještě jedna smyčka. Pro koho? Bylo vyšetřeno, že obchodník oběsil nejprve své dítě, mrtvolku pak vložil dole do postele a vrátil se na půdu, kde se oběsil sám,“ informoval 3. ledna 1934 deník Večer. Tragédie vyvolala v Dašicích mimořádné pohnutí a údiv. Vědělo se totiž, že Emil S. vlastnil dva zdejší domy, a tak finanční problémy mohl řešit například jejich prodejem. K tomu už ale nedošlo. „Žena Emila S. nebyla neštěstí přítomna. Odjela prý před časem z Dašic do hor,“ poznamenal deník.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.