Ubil kamaráda a udal se | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Ubil kamaráda a udal se

Agresivní muž nešel pro ránu daleko, skončilo to tragédií.
Agresivní muž nešel pro ránu daleko, skončilo to tragédií. (Ilustrační foto ara)

Rváč a násilník (26) z Petrovic u Ústí nad Labem zmlátil počátkem roku 1972 zaměstnance (†40) místního státního statku v malicherné při až do bezvědomí. Nešťastník utrpěným zraněním podlehl a bitkař skončil v base na šest let.

O smutném případu referoval deník Rudé právo 9. června 1972. Jak napsal, mladší z mužů přišel ke staršímu do jeho bytu, kde se strhl spor kvůli banální neshodě. Návštěvník se na odpůrce vrhl a začal ho mlátit. Měl fyzickou převahu a zkušenosti z řady rvaček, a tak protivníka srazil k zemi. V bití ale pokračoval tak dlouho, dokud se napadený hýbal. Až pak výtržník přestal a snažil se o oživovací pokusy. Ty ale selhaly, a tak se ničema z bytu vytratil a odešel domů. Ráno mu to nedalo a šel se na svou oběť podívat. Když zjistil, že stále leží na zemi a nehýbe se, oznámil věc bývalé Veřejné bezpečnosti. Lékař pak zjistil, že napadený muž zraněním, která mu způsobil oznamovatel případu, podlehl. Okresní soud v Ústí nad Labem poslal pachatele na šest let nepodmíněně do kriminálu. Obžalovaný se odvolal ke krajskému soudu v Ústí nad Labem, ten však verdikt soudu první instance potvrdil – ve výroku o vině i o výši trestu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.