Dívka nechtěně zastřelila kamarádku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Dívka nechtěně zastřelila kamarádku

Dívky netušily, že je lovecká zbraň nabitá.
Dívky netušily, že je lovecká zbraň nabitá. (Ilustrační foto ara)

Šok pro obec Prušánky na Hodonínsku vyvolala na samém počátku letních školních prázdnin v roce 1936 tragická smrt mladičké dívky (†16). Tu nešťastnou náhodou zastřelila z lovecké pušky její kamarádka M. K.

O neštěstí, které přišlo jako blesk z čistého nebe, psal tisk 2. července 1936. Deník Polední list tragické chvíle podrobně popsal takto: „V neděli dopoledne sešly se u chalupníka Karla Ř. v Prušánkách dvě kamarádky jeho dcery, neboť děvčata se chystala na výlet do přírody. Chalupník se s nimi ve světnici bavil. Děvčata se škorpila a tu jedna z nich hrozila druhé, že ji zastřelí. Na stěně visela lovecká puška, kterou si kdysi chalupník přivezl z Ameriky. A tu M. K. sňala a namířila na kamarádku. Vzápětí třeskla rána a dívka se zhroutila. Náboj jí roztříštil lebku.“ Všichni přítomní v té chvíli doslova ztuhli hrůzou. Nikdo, kromě majitele, neměl tušení o tom, že puška je ostře nabitá. Chalupník Ř. nestačil neštěstí zabránit. Zastřelené děvče bylo následně pohřbeno a soud v Hodoníně nařídil přísné vyšetřování celého incidentu s tragickým následkem. Jak skončilo, není dnes už známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.