Zastřelil zrádného podomka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zastřelil zrádného podomka

Milence své ženy zastřelil revolverem.
Milence své ženy zastřelil revolverem. (Ilustrační foto ara)

Zrádného čeledína Ondreje G. zastřelil v lednu 1931 hospodář Jozef T. poblíž východoslovenského města Sečovce v bývalém Československu. Neunesl fakt, že podomek udržoval intimní styky s jeho manželkou, s níž dokonce měl děcko.

Podle deníku Nedělní Večerní list z 11. ledna 1931 šlo o pozoruhodný příběh. Jozef T. odešel před pěti lety za prací do Kanady, kde vydělal slušné peníze. Když se vrátil domů, zjistil, že jeho žena mu byla nevěrná s čeledínem G., s nímž dokonce zplodila nemanželské dítě. Hospodář prokázal značnou míru tolerance a velkorysosti. Nevěrnici odpustil s podmínkou, že Ondrej G. musí z jejího života jednou provždy zmizet. Troufalý podomek ale nezmizel. Naopak. Když nebyl hospodář doma, přišel k vdané paní s požadavkem, aby mu z manželova majetku vyplatila deset tisíc korun. Jinak bude o jejich hříšném poměru »každému vyprávěti«. Nic sice nedostal, ale paní T. ho k sobě vzala na lože. Když se nečekaně vrátil Jozef T. domů, přistihl pár »právě v nejlepším«. Bez rozmýšlení popadl svůj revolver a zrádného čeledína zastřelil. Ženu už ztrestat nestihl, protože skončil s četnickými pouty na rukou za mřížemi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.