Neúspěšná večerní loupež | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Neúspěšná večerní loupež

Příručí vzal na svého šéfa sekeru.
Příručí vzal na svého šéfa sekeru. (ilustrační foto ara)

Obchodního příručího Jana A. (25) z Trmic dopravila počátkem ledna 1931 policie k okresnímu soudu v Ústí nad Labem. Muž sekerou napadl svého zaměstnavatele Rudolfa S. a jeho matku.

O události psal deník Polední list 7. ledna 1931: Mimo jiné uvedl: „Zatčený odmítá na jakékoli otázky odpovídati.“ Co se vlastně v Trmicích stalo? Když tamější obchodník Rudolf S. uzavíral po osmé hodině večerní svůj krám, vybral předtím z kasy všechny toho dne stržené peníze. Po celou dobu ho přitom zpovzdáli nenápadně pozoroval jeho příručí Jan A. Ten pak svého pana šéfa sledoval až k jeho bytu a u dveří ho ze tmy napadl několika údery sekyrou do hlavy.

„S. začal volati o pomoc, načež přiběhla jeho stará matka. I ta byla udeřena sekyrou do hlavy. Když přiběhl bratr přepadeného Otto S., přivolal policii a následně podařilo se banditu přemoci a odzbrojiti,“ popisoval Polední list průběh a konec zločinného přepadení. Těžce zraněný obchodník i jeho matka byli převezeni do ústecké Masarykovy nemocnice.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.