Kouzelník zabíjel nožem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kouzelník zabíjel nožem

Setkání v noční Praze skončilo tragicky.
Setkání v noční Praze skončilo tragicky. (Ilustrační foto ara)

Špatně dopadlo pro Františka Š. setkání s příležitostným hercem a iluzionistou Bohumilem T. (20). V nočních ulicích Prahy se v listopadu dostali do hádky, během níž opilý kouzelník protivníka pětkrát bodl nožem do břicha.

K tragické události došlo na Palackého třídě hodinu před půlnocí. Podnapilý Bohumil T. tudy cestou z hostince domů kráčel spolu se svým parťákem, klempířem Karlem K. Když potkali trojici, která se vracela z jiné hospody – Františka Š., Ladislava J. a Františku R. –, komediant T. jim začal zcela bezdůvodně hrubě spílat a urážel je. František Š. se proti potupě ohradil, avšak nedopadlo to bohužel dobře. Střet s Bohumilem T., s nímž se nikdy předtím neviděl, totiž nepřežil.

V únoru 1926 usedl pachatel na lavici obžalovaných před porotním soudem. Podle informací listu Národní politika přiznal, že po slovní půtce Františka Š. opravdu pobodal, nicméně trval na tom, že se tak stalo v »opilosti a sebeobraně«. Porota nebyla zcela jednotná, avšak nakonec její verdikt vyřčený většinou hlasů zněl – zločin zabití. Soudce následně vynesl rozsudek, kterým Bohumila T. poslal do těžkého kriminálu na tři roky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.