Sklář švagrovi rozťal lebku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Sklář švagrovi rozťal lebku

Sklář měl prchlivou povahu.
Sklář měl prchlivou povahu.  (ilustrační foto ara)

Sekerou rozťal 1. července 1928 lebku svého švagra Jaroslava Š. (†59) sklář František S. ve Velkých Hamrech u Železného Brodu. Vyvrcholila tak jejich večerní hádka. Napadený zemřel v nemocnici v Tanvaldu, kam byl převezen. Vraha četníci zatkli.

O hororové události informoval Polední Večerní list o den později. Podle jeho údajů byl sklář S. »člověk neurvalý, nepožívající právě dobré pověsti, několikráte soudně trestaný, i vyššími tresty«. U svého švagra bydlel, ovšem jejich soužití mělo k harmonickému příbuzenskému vztahu na míle daleko. Osudnou událost popsal deník takto:

„V hádce S. popadl sekeru, vrhl se na Š. a udeřil jej několikrát do hlavy, hrudi a levé ruky. Lebka byla rozťata tak, že levé oko vyteklo. Ruka byla přeseknuta, několikráte byla proťata prsa. Po převezení pacienta do nemocnice lékaři se vzdali jakékoli naděje na záchranu. Po zatčení se S. k vražednému útoku na švagra doznal. Poté byl převezen ke krajskému soudu do Mladé Boleslavi, kde bude souzen při podzimním zasedání.“ Nebohý Jaroslav Š. žil léta ve Francii a v USA, kde pracoval jako dílovedoucí v předních krejčovských dílnách. Vrátil se pak domů, kde ho potkalo osudové neštěstí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.