Utopil těhotnou milenku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Utopil těhotnou milenku

O těhotnou milou voják nestál.
O těhotnou milou voják nestál. (Foto: Ilustrační foto, ara)

Služebná Ludmila T. z jihočeské obce Kaliště, zaměstnaná v Českých Budějovicích, zmizela v listopadu 1930, aniž by zanechala nějakou zprávu či dopis na rozloučenou. Počátkem února 1931 se k její vraždě přiznal dělostřelec Václav H. (21).

Pátrání po pohřešované Ludmile T., která byla těhotná, dlouho nikam nevedlo. Až po čtvrtroce policie získala zajímavou stopu. Detektivové totiž zjistili, že se služebná »měla stýkat s jistým Vaškem«. Následným šetřením českobudějovická policie dospěla k závěru, že oním Vaškem byl vojín Václav H. (21) sloužící u 105. dělostřeleckého pluku v blízkých Čtyřech Dvorech, které tehdy ještě nebyly součástí Českých Budějovic.

„Dlouho zapíral, tvrdil, že děvče samo skočilo do Vltavy. Po dvacetihodinovém křížovém výslechu se však přiznal. Hodil dívku do vody, kde utonula. Protože mrtvola dívky nebyla nalezena, jest domněnka, že těhotná T. byla vojínem někde ukryta,“ informoval 6. února 1931 deník Polední list. Na rozkaz vojenského prokurátora byl Václav H. eskortován k vojenskému diviznímu soudu v Plzni. Jak potom zněl jeho rozsudek na mladým vrahem, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.