Loď poslal ke dnu kapitán | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Loď poslal ke dnu kapitán

K nehodě došlo v Poděbradech.
K nehodě došlo v Poděbradech. (Ilustrační foto ara)

Pro trestný čin obecného ohrožení začal v červenci 1987 stíhat vyšetřovatel bývalé Veřejné bezpečnosti kapitána (40) výletní lodi Poděbradka. Ta skončila jeho vinou pod hladinou řeky Labe u břehu v Poděbradech.

Naštěstí nikdo neutonul a ani neutrpěl zranění. O případu referoval deník Rudé právo 15. července 1987. Podle jeho informací kapitán výletní lodi, jehož totožnost ovšem list neuvedl, »svěřil během nedělní plavby řízení plavidla lidem, kteří neměli příslušná oprávnění ani potřebné znalosti«. Ti ovšem kormidlovali Poděbradku tak nešikovně, že narazila do břehu a několika trhlinami do ní začala vnikat říční voda. Tím byl osud výletní lodi zpečetěn – skončila u dna Labe. Velkým štěstím nezodpovědného kapitána bylo, že všichni z řad cestujících i posádka se dokázali dostat na břeh. Případem se ihned začaly zabývat orgány VB a státní plavební správy. Kapitán byl obviněn z trestného činu obecného ohrožení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.