Zabila se kvůli lístku do kina | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Zabila se kvůli lístku do kina

Dívka spolykala prášky.
Dívka spolykala prášky. (Ilustrační foto scom)

Dobrovolný odchod z pozemského světa si zvolila v červnu 1966 učnice E. M. (†16) z obce Betliar v okrese Rožňava na jihovýchodě Slovenska. Spolykala tablety fenylbutazonu. A důvod dívčiny sebevraždy? Matka jí odmítla dát peníze na lístek do kina!

Lékaři v nemocnici v pět kilometrů vzdálené Rožňavě, kam byla nešťastnice urychleně převezena, už neměli šanci mladý život zachránit. Šokující informaci o případu, který v obci Betliar i okolí vyvolal mimořádnou pozornost, přinesl deník Rudé právo 28. června 1966. Jak uvedl, slečna si tuze přála vidět filmové představení. Její rodička ale nehodlala sáhnout do peněženky a poskytnout dceři pár korun na vstupenku. To holčinu rozlítilo tak, že sáhla po tubě s lékem fenylbutazonem a zhltla patnáct tablet. Podle dostupných údajů šlo o veterinární přípravek, jehož použití je povoleno pouze u zvířat, jež nejsou určena k produkci potravin. Zejména je určen k léčbě koní a psů. Jen spekulovat už můžeme o tom, který film chtěla učnice vidět. Velmi populární tehdy u nás byly třeba německo-italsko- -jugoslávský Poklad na stříbrném jezeře, francouzský Angelika, markýza andělů a československý Lásky jedné plavovlásky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.