Záhadná smrt inženýra | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Záhadná smrt inženýra

Nešťastný inženýr se zastřelil.
Nešťastný inženýr se zastřelil. (ilustrační foto ara)

Hrůzný zážitek vyděsil 27. června 1936 horníka Josefa N. a jeho švagra Jaroslava K. z Chudeřína u Litvínova na severu Čech. V místech zvaných Ve vrchu našli náhodně mrtvolu neznámého muže. Nešťastník měl prostřelené čelo.

Vystrašení Josef a Jaroslav všeho nechali a upalovali s tou zprávou na místní policejní služebnu. Policisté se po přijetí oznámení okamžitě vypravili na »místo činu«. Existovalo vážné podezření, že mohlo jít o vražedný skutek. O smutném příběhu psal deník Polední list 1. července 1936. Uvedl mimo jiné: „Policejní hlídka zjistila v mrtvém Dra. Ing. Arnošta P., zaměstnaného ve zdejší továrně na výrobu klobouků. Po provedeném vyšetření místa a po ohledání mrtvoly policejním lékařem bylo zjištěno, že Arnošt P., nepochybně sám, střelil se v ranních hodinách armádní pistolí »Steyr« přímo do čela.“ Podezření na vraždu chudeřínští policisté jednoznačně vyvrátili. Ovšem otázka, proč se muž se dvěma akademickými tituly rozhodl pro dobrovolný odchod ze světa, už zůstala nevysvětlena.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.