Oběť přežila svého »vraha« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Oběť přežila svého »vraha«

Na manželku vystřelil, pak si přiložil zbraň ke spánku.
Na manželku vystřelil, pak si přiložil zbraň ke spánku.  (Ilustrační foto)

Na svou ženu Anastasii (35) vystřelil v listopadu 1937 v pražských Strašnicích z předem připraveného revolveru zedník František Š. (†41). Způsobil jí naštěstí jen lehké zranění. Pak se sám zastřelil. To všechno před očima jejich malé dcerky (8).

Podle deníku Polední list z 5. listopadu 1937 měli manželé Š. dlouholeté rozpory. Na vině byla Františkova nezvladatelná žárlivost. Zda k ní měl zedník skutečný důvod, nebo šlo jen o jeho chorobné představy a vize, deník neuvedl. Poslední výstup těch dvou skončil tragédií. Zedník své paní pohrozil, že ji zabije. Jen shodou náhod svou hrozbu nesplnil, ač se o to opravdu pokusil.

„Ve chvíli, kdy žena seděla s dceruškou na otomanu, uchopil Š. připravený revolver a vypálil na ni jednu ránu. Poté obrátil zbraň proti sobě a střelil se do spánku. Dcerka, která byla svědkem dramatu, v pláči přivolala sousedy,“ psal Polední list.

František zemřel na místě, Anastasie byla po lékařském ošetření propuštěna do domácí péče. Případ šetřila legendární »čtyřka«, IV. bezpečnostní oddělení pražské policie. Protože pachatel se sám odsoudil k absolutnímu verdiktu, nebyl nikdo další trestně stíhán.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.