Nočního chodce oloupily tři amazonky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Nočního chodce oloupily tři amazonky

Agresivní lupičky se nebály zaútočit na muže.
Agresivní lupičky se nebály zaútočit na muže. (Ilustrační foto ara)

Tři na jednoho... Neobvyklý případ noční loupeže vyšetřovali v květnu 1972 kriminalisté bývalé Veřejné bezpečnosti ve středočeském Berouně. Osamělý chodec (51) se nedokázal ubránit trojnásobné přesile a přišel o peněženku.

Bylo v ní sedm stokorun, což tehdy představovalo slušné peníze. Vždyť třeba pánské boty se daly pořídit za dvě stovky, jízdenka na osobní vlak z Prahy do sto kilometrů vzdáleného Tábora jen za 14 Kč. Pikantní příchuť celé kauze dodával fakt, že pachatelkami loupežného přepadení byly tři ke všemu odhodlané amazonky. Na padesátníka skočily, povalily ho na zem, a zatímco dvě ho držely, aby se nemohl bránit, třetí mu důkladně prošacovala kapsy. S ukořistěnou peněženkou pak zmizely v potemnělých ulicích. Berounská kriminálka si ale se zapeklitým případem poradila na jedničku. Brzy byly všechny tři loupežnice pod zámkem v cele předběžného zadržení. Šlo o »dámičky « z Neumětel (23), z Karlových Varů (20) a z Berouna (17). Část uloupených peněz kriminalisté u lupiček ještě zajistili a vrátili původnímu majiteli. Zbojnické trio čekal samozřejmě soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.