Zápasník razil falešné mince | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zápasník razil falešné mince

Zápasník po bojích v ringu razil falešné mince.
Zápasník po bojích v ringu razil falešné mince. (ilustrační foto ara)

Přímo na žíněnce v zápasnické aréně zatklo počátkem července 1936 v Chomutově četnictvo profesionálního zápasníka M. Š. Muži zákona si počkali, až dokončí svoje měření sil se soupeřem, a pak mu nasadili želízka. Zatkli totiž dlouho hledaného penězokaza.

Pozoruhodnou kauzu, která na severozápadě Čech vyvolala značný zájem a rozruch, sledoval deník Polední list. Ten 10. července 1936 psal: „Četnické pátrací stanici v Mostě se podařil skvělý lov. Dopadla po několikaletém úsilí šikulu, který celé okolí zásobil falešnými mincemi. Padělky byly velmi dokonalé. Četnictvo neúnavně sledovalo stopu, až zatklo pachatele přímo v aréně.“

Vyšetřování ukázalo, že M. Š. byl vyučený zámečník a vlastnil za Mostem na samotě nenápadnou zámečnickou dílničku. Tu zdědil po svém už zemřelém otci. „Při výslechu se přiznal, že peníze padělal a dával do oběhu tak, že jimi vyplácel prémie zápasníkům v aréně. Uvedl také, že dílnu našel již po otci kompletně vybavenou,“ dodal Polední list.
Zatčení zápasníka M. Š. se nečekalo. Nikoho totiž nenapadlo, že by právě on po náročných denních trénincích a těžkých večerních zápasech po nocích tajně razil falešné mince.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.