Rozbila manželovi hlavu žehličkou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rozbila manželovi hlavu žehličkou

Policisté varují, že se hádky nemají odehrávat v kuchyni. Přiletět může žehlička i kudla...
Policisté varují, že se hádky nemají odehrávat v kuchyni. Přiletět může žehlička i kudla... (Ilustrační foto ara)

Divoká hádka manželské dvojice skončila v únoru 1970 ve Frýdku-Místku pokusem o vraždu. Coby zbraň posloužila útočnici žehlička. Sama se pak pokusila o sebevraždu.

Mezi manželi to už delší čas skřípalo a toho únorového rána jejich hádky a konflikty dospěly ke svému vrcholu. Chybou muže bylo, že svou partnerku provokoval, když žehlila. Žena popadla žehličku, rozmáchla se a vší silou uhodila manžela do hlavy. Lebka sice praskla, ale souhrou šťastných náhod zůstal napadený muž naživu. Pachatelka vražedného pokusu se však domnívala, že je mrtvý a podřezala si žíly na rukou. O kauze informoval tehdejší celostátní deník Rudé právo 19. února 1970. Uvedl mimo jiné, že kriminální služba bývalé Veřejné bezpečnosti zahájila vyšetřování a současně trestní stíhání pachatelky vražedného pokusu. Identitu obou aktérů případu ovšem ponechala v utajení. Kdo oba nešťastníky objevil, a fakticky je tak zachránil, Rudé právo neuvedlo. Přineslo jen krátkou zprávu o tom, že se žena nervově zhroutila a skončila v opavské psychiatrické léčebně.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.