Zastřelil nevěrnici na tancovačce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zastřelil nevěrnici na tancovačce

O svých vražděných úmyslech napsal Václav v doporučeném dopise.
O svých vražděných úmyslech napsal Václav v doporučeném dopise. (ilustrační foto ara)

Krutá žárlivost byla příčinou dvojnásobné tragédie, ke které došlo v Třinci na Tři krále roku 1936. Železničář Václav M. (†27) tam během tancovačky třemi výstřely z revolveru smrtelně zranil servírku Vilmu Z. (†22), pak se sám zastřelil.

Vilma pocházela z Olomouce a do Třince přišla za prací. S Václavem, který pocházel z Líštné u Třince, si udělala známost. Časem ji ale milenec omrzel a chtěla se s ním rozejít. Potkala totiž jiného... To ovšem Václav nedokázal přenést přes srdce. Umínil, že nevěrnou milenku zastřelí. Dokonce jí tutu informaci sdělil dopisem, který poslal doporučeně. Vilma Z. mu ale nevěřila a to byla její osudový chyba.

„Když ji při zábavě M. požádal o tanec, neodmítla. Při tanci se pohádali a Z. utekla ze sálu. M. ji na dvoře dohonil a vypálil na ni tři rány z revolveru. Pak se sám zastřelil. Z. byla těžce zraněna,“ napsal dobový tisk. V nemocnici pak dívka také zemřela. „Zábava byla přirozeně přerušena a na místě vyšetřovalo četnictvo. Tragédie vyvolala v kraji rozruch,“ poznamenal tisk.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.