Ubodal manželku i sebe | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ubodal manželku i sebe

Nůž tragicky ukončil nepodařené manželství.
Nůž tragicky ukončil nepodařené manželství. (ilustrační foto ara)

Hrůzná tragédie otřásla v listopadu 1985 obcí Kútniky nedaleko Dunajské Stredy na Žitném ostrově. Žárlivý manžel (†45) tam během pondělního večera nožem bestiálně ubodal svou ženu (†42). Chvíli poté se sám také probodl a vykrvácel.

Přivolaný lékař mohl bohužel konstatovat už jen smrt aktérů tragické události. V dědině s necelou tisícovkou obyvatel, většinou maďarské národnosti, se už delší čas vědělo, že to mezi nešťastnou dvojicí přestalo klapat. Hádky a spory mezi nimi se stále stupňovaly, což vedlo k tomu, že si mladá paní začala románek s jiným mužem ze sousedství. To ovšem nedokázal její choť přenést přes srdce. Cítil se zrazený a ponížený.

Místo toho, aby nepovedený manželský svazek ukončil žádostí o rozvod, sáhl po noži a vše skončilo surovou vraždou a následnou sebevraždou. Příznačný pro polovinu osmdesátých let, tedy pro dobu tzv. reálného socialismu v tehdejším Československu, je fakt, že celostátní deník Rudé právo informoval o této tragédii prostřednictvím pouze stručné, šestiřádkové zprávy v rubrice Černá kronika.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.