Zranil protivníka a zastřelil se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zranil protivníka a zastřelil se!

Oběť řídila autodrožku, tedy kočár s motorem.
Oběť řídila autodrožku, tedy kočár s motorem. (ilustrační foto ara)

Pět ran z revolveru vypálil v září 1934 na stanovišti autodrožek v Motyčíně na Kladensku horník Jaroslav K. (†34) na autodrožkáře Karla Š. Pak se v nedalekých Hnidousech na hrobě svého otce a bratra zastřelil. 

Ti dva se dlouhodobě neměli rádi. Kladenská četnická pátračka, která vražedný útok vyšetřovala, zjistila, že Jaroslav a Karel se co chvíli hádali, vzájemně se uráželi, a dokonce se i soudili. Nedávno před osudnou událostí měl Jaroslav K. hodit do oken bytu Karla Š. dvě cihly. Co bylo příčinou vzájemné nenávisti, není jasné.

O tragédii psal deník Večer 14. září 1934. Mimo jiné uvedl: „Jaroslav K. vypálil pět ran, Karel Š. klesl k zemi. K. po činu utekl, koupil v obchodě obálku s dopisním papírem, napsal několik řádek matce (75) a na hřbitově v Hnidousích se zastřelil.“ Velmi vážně zraněný autodrožkář Karel Š. byl dopraven do kladenské nemocnice, kde lékaři zjistili průstřel tepny na levém rameni. Okamžitě ho operovali. Zda však vražedný útok svého osobního nepřítele přežil, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.