Ubil zrádného otce sekerou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ubil zrádného otce sekerou!

Na vlastního otce, který mu chodil za ženou, vytáhl sekeru.
Na vlastního otce, který mu chodil za ženou, vytáhl sekeru. (Ilustrační foto ara)

Vlastního otce umlátil sekerou počátkem prosince 1936 v obci Nový Sliač na středním Slovensku Andrej P. Motivem vraždy byla žárlivost. Tatík totiž udržoval intimní poměr se synovou manželkou a Andrej oba přistihl přímo in flagranti.

O tragické kauze informoval Polední list 2. prosince 1936. Byl to smutný příběh o důvěře a zradě. Andrej P. se v roce 1934 oženil a po svatbě odjel jeho otec za prací do Ameriky. Když se po dvou letech vrátil, nastěhoval se do domu k mladým. Andrej s narůstající nelibostí pozoroval, že se tatík začal dvořit jeho mladé ženě. Nesl to dost těžce.
Osudného dne odešel Andrej do práce, ale zapomněl si doma svačinu. Vrátil se pro ni a našel tátu s vlastní manželkou v posteli.

Zdrcený mladý muž situaci nijak nekomentoval a s bolestí v duši odešel do zaměstnání. Ovšem když se večer vrátil domů, zahrnul otce výčitkami. V hádce, která se vzápětí strhla, popadl Andrej sekeru a tátu ubil k smrti. Sám se vzápětí udal na četnické stanici. Muži zákona ho zatkli a dopravili do soudní vazby v Ružomberoku.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.