Opilec chtěl otrávit celou rodinu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Opilec chtěl otrávit celou rodinu

Opilec chtěl otrávit celou rodinu
Opilec chtěl otrávit celou rodinu (Ilustrační foto ara)

Celou svou rodinu se pokusil vyvraždit v říjnu 1968 opilý Ostravan. Sám hodlal taky zemřít. Po večerní hádce s manželkou (43) pustil v bytě plyn. Žena však neštěstí neusnula a tragédii zabránila.

Muž přišel večer domů z hospody, kde poněkud přebral. Doma pak vyvolal zbytečnou hádku s manželkou. „Žena odešla k dětem do ložnice, zatímco manžel zůstal v kuchyni. Když usínající žena zjistila, že se u ložnice otevřely dveře, šla se podívat, co se děje. Všimla si, že jsou otevřeny všechny kohouty plynového sporáku. Zastavila plyn, děti odevzdala sousedce a šla případ oznámit na obvodní oddělení Veřejné bezpečnosti v Ostravě 1,“ uvedl dobový deník Rudé právo. Na místo byla vyslána pohotovostní jednotka VB, která v bytě včasným zásahem přiotráveného opilce stihla zachránit. Po lékařském ošetření v ostravské nemocnici byl jako pachatel vražedného pokusu vzat do vyšetřovací vazby a následně usedl na lavici obžalovaných u soudu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.