Unikl šibenici, oběsil se sám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Unikl šibenici, oběsil se sám!

Vrah se oběsil sám.
Vrah se oběsil sám. (ilustrační foto ara)

Vyhnul se šibenici, ale nakonec se oběsil sám. Sebevraždu spáchal v trestnici na plzeňských Borech koncem listopadu 1936 trestanec Josef F. (†40) z Třebíče. Původně byl odsouzen k trestu smrti provazem, ale odvolací soud mu trest změnil na doživotí v nejtužším kriminálu.

Josef F. spáchal na Vysočině dvě surové vraždy. Za to ho jihlavský krajský soud poslal na šibenici. V odvolacím procesu ovšem docílila obhajoba Josefa F. změny verdiktu na doživotní vězení. Dvojnásobný vrah se ovšem poté pokusil z borské trestnice uprchnout. Fakticky se mu útěk zdařil.

Odvážně zmizel z jednoho statku poblíž Plzně, kde pracoval spolu s jinými vězni pod nepříliš dobře vykonávaným dozorem vězeňské stráže. Z Plzeňska se F. dostal až do sto kilometrů vzdáleného Chebu. Odtud se chtěl dostat za hranice do Německa. Tam ho ovšem policie při razii proti místní galerce našla a dopravila v poutech zpět na Bory. Perspektivu zbytku života stráveného za vězeňskou mříží Josef F. nedokázal strávit a dobrovolně v oprátce odešel na věčnost. 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.