Nenapravitelný zloděj okradl i syna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nenapravitelný zloděj okradl i syna!

Žena zamkla peníze do prádelníku, ale ani to jí nepomohlo.
Žena zamkla peníze do prádelníku, ale ani to jí nepomohlo.  (ilustrační foto ara)

Za »zločince z povolání« označil v březnu 1937 dobový tisk Jana U. (53) z Lípy u Kostelce nad Orlicí. Ničema se nestyděl okrást ani vlastního syna, kterému sebral peníze nastřádané na stavbu domku. Byl zatčen až na Podkarpatské Rusi.

Jan U. si odseděl už třináct let za loupeže a krádeže, ale kriminál ho rozhodně nenapravil. Jakmile ho pustili na svobodu, zamířil k manželce, které svatosvatě tvrdil, že se už polepšil. A ona uvěřila, což byla chyba. Recidivista u své ženy vyslídil 6000 korun, které si u ní schoval jejich společný syn. Ten je hodlal použít na financování stavby rodinného domu. Jeho matka je schovala do prádelníku a přidala k nim i svých tisíc korun. Pak prádelník zamkla.

Zlotřilý Jan U. ovšem prádelník tajně vypáčil a synovy i manželčiny peníze sprostě ukradl. Nic netušící ženě namluvil, že si jde hledat práci, a vypařil se. Manželka ho udala četníkům a ti po něm začali pátrat. Hledaného gaunera zatkla finanční stráž až v Mukačevě na Podkarpatské Rusi. Měl u sebe 20 kilogramů pašovaného cukerínu. Byl předán finančnímu ředitelství v Užhorodě. Za mřížemi pak čekal na svůj v pořadí v už šestnáctém soudním procesu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.