Známý fotbalista lapil lupiče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Známý fotbalista lapil lupiče!

Lupiče zadržel fotbalista klubu AC Nitra.
Lupiče zadržel fotbalista klubu AC Nitra. (Ilustrační foto: ara)

Obdiv a značnou popularitu si vydobyl v lednu 1936 M. Dekan, fotbalista klubu AC Nitra v bývalém Československu. Ne však na hřišti, nýbrž brilantním zásahem proti darebákovi, který těsně předtím oloupil bezbrannou ženu o kabelku s pěti tisíci korunami a vkladní knížkou.

Pět tisícovek byly tehdy velké peníze. Na jednu tisícikorunu bylo třeba pracovat zhruba dvě stě sedmdesát hodin. Podle deníku Polední list k loupeži došlo v nitranské Svoradově ulici. Neznámý muž tam zděšené paní I. M. vytrhl z ruky kabelku, skočil na kolo a byl tentam. Daleko ale neujel! „Na pokřik I. M. lidé začali lupiče pronásledovati. Když zahýbal do sousední ulice, objevil se proti němu hráč AC Nitra M. Dekan, který lupiče srazil k zemi a odevzdal ho přispěchavším četníkům,“ popsal deník pohotový zásah známého hráče v té době jednoho z nejlepších fotbalových týmů na Slovensku. Ničema, ve kterém četníci odhalili jistého Jozefa B., putoval za mříže a paní I. M. dostala svůj majetek v pořádku zpět. O rázném činu fotbalisty M. Dekana se tehdy pochvalně mluvilo a psalo nejen na Slovensku, ale i v dalších částech Československa.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.