Maskovaného lupiče lapili horníci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Maskovaného lupiče lapili horníci!

Horníci se s lupičem nemazlili.
Horníci se s lupičem nemazlili. (ilustrační foto ara)

S maskou na obličeji a s ostře nabroušeným nožem v ruce vpadl v květnu 1987 troufalý lupič k pokladně benzinového čerpadla v ostravské Frýdecké ulici. Obsluha mu raději vydala hotovost. Lupič s ní však daleko neutekl... 

Dramatická situace se odehrála za pátečního poledne. Zločinec se oháněl nožem a přinutil oba čerpadláře, aby mu dali peněženky s utrženými penězi. Když dostal, co požadoval, rozběhl se Frýdeckou ulicí pryč. Volání čerpadlářů o pomoc ale zaslechli – ke smůle pádícího darebáka – stateční Ostravené a vydali se za ním. Po několika stovkách metrů se ukázalo, že atletická zdatnost byla spíše na místě pronásledovatelů. Drsných chlapů, kteří pracovali na šachtě. Maskovaného lumpa doběhli, nůž mu vyrazili z ruky a vzali mu i obě uloupené peněženky s kořistí.

Přivolaní příslušníci Veřejné bezpečnosti hned věděli, s kým mají tu »pochybnou čest«. Z lupiče se totiž vyklubal už dvakrát soudně trestaný recidivista (31). Ten dostal na zápěstí ocelové náramky, zatímco čerpadláři dostali zpět odcizené kasírtašky i s penězi. Nechyběla ani koruna. Lupič s nevalnou fyzickou kondicí si tak vykoledoval už třetí soudní trest.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.