Opilce probodl nikdy neodhalený vrah | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Opilce probodl nikdy neodhalený vrah

Fotografie
Fotografie (internal)

Nikdy neodhalený vrah počátkem července 1916 v Pražské, dnes Moskevské ulici v Praze probodl Karla J. (†21). Malíř porcelánu z Michle se v osudný den opil a provokoval chodce. Jeden z nich ho krutě vytrestal...

Podle listu Národní politika z 3. července 1916 ho neznámý muž bodl do prsou a proťal mu srdeční tepnu. „Karel J. krvácel ústy i nosem a vyšlo z něho tolik krve, že vykopávka kolem akátu, u něhož se zhroutil, byla naplněna,“ konstatoval list. Z hostince U Cmíralů kráčel Karel, kde se opil, jak zákon káže. Z lokálu ho musela vyvést policejní hlídka. Po cestě pak Karel J. hulákal a dráždil všechny chodce.

Jeden z nich ovšem bohužel na křik a vychloubání opilého malíře zareagoval rychlým smrtícím bodnutím do jeho hrudi... Oběť zřejmě svého vraha znala, protože malířovi kamarádi, kteří kráčeli za ním, jasně slyšeli jeho poslední slova: „Véno! Co děláš?“ Pak Karel J. padl k zemi a vykrvácel. Pachatel vraždy, který rychle zmizel ve tmě, se asi jmenoval Václav. To bylo ovšem jediné, co dokázala kriminálka přes veškeré úsilí zjistit. Vražda Karla J. tak navždy zůstala »pomníkem«.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.