Školačka umrzla v kostelní věži | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Školačka umrzla v kostelní věži

Dívka zřejmě chtěla skočit z kostelní věže.
Dívka zřejmě chtěla skočit z kostelní věže. (Ilustrační foto ara)

Na kost zmrzlou dívku (†15) bez známek života našli počátkem února 1970 ve Vráblech na západním Slovensku dva vyděšení mladíci. Tělo objevili v prostorách kostelní věže, kam přišli, aby tam – jako mnohokrát předtím – natáhli věžní hodiny.

O tragickém případu informoval 4. února 1970 tehdejší deník Rudé právo. Přivolaní příslušníci Veřejné bezpečnosti zjistili, že šlo o žákyni deváté třídy místní základní školy. Nešťastnice přinesla domů pololetní vysvědčení, s nímž se rozhodně nemohla rodičům chlubit. Naopak, byl to doslova »propadák«. Zřejmě ze značného strachu před rodičovským hněvem a následným přísným trestem dívka položila vysvědčení na stůl a nepozorovaně vyklouzla z rodného domu. Když se ani večer neobjevila, začali ji rodiče hledat. Děvče z domova zamířilo ke kostelu, kde vystoupalo po schodišti až do zvonice. Tam školačka velice pravděpodobně zvažovala sebevražedný skok dolů. Než se však k němu odhodlala, zeslábla v mrazivém a větrném počasí natolik, že ji smrt zastihla ještě nahoře ve zvonici. Kvůli tragédii nebyl nikdo trestně stíhán.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.