Vlak utrhl hlavu sebevrahovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vlak utrhl hlavu sebevrahovi!

Vlak utrhl hlavu sebevrahovi
Vlak utrhl hlavu sebevrahovi (ilustrační foto ara)

Doslova hororovou scénu prožil v noci na 4. prosince 1936 hlídač na trati za nádražím v pražských Hlubočepech. Na kolejích totiž našel lidskou hlavu odtrženou od trupu. Přednosta stanice bez otálení přivolal četníky.

Vzápětí oznámil vlakvedoucí soupravy jedoucí směrem do Prahy, že na trati osádka vlaku zpozorovala tělo bez hlavy ve stejnokroji vojáka československé armády. O hrůzné události informoval deník Polední list 5. prosince 1936. Jak podotkl, vyšetřováním četníci zjistili, že mrtvý se jmenoval Ladislav K. a v hodnosti vojína sloužil u 151. dělostřeleckého pluku v Motole. V sebevražedném úmyslu se vrhl pod kola přijíždějící lokomotivy, která mu oddělila hlavu od trupu.

Nešťastník po sobě zanechal dopis na rozloučenou adresovaný rodičům. Téhož dne na stejné trati u stanice Praha- -Holyně skočila pod vlak i služebná M. P. ze Smíchova. „Zprvu se zdálo, že oba mladí lidé spáchali společnou sebevraždu. Šetřením však četnictvo zjistilo, že tomu tak není. Příčinou obou sebevražd bude jedině nešťastná láska,“ napsal Polední list.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.