Ubodal těhotnou a zastřelil se | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ubodal těhotnou a zastřelil se

Vraha nezastavilo ani to, že jeho oběť byla těhotná.
Vraha nezastavilo ani to, že jeho oběť byla těhotná. (Ilustrační foto ara)

Těhotnou Růženu C. (†26), manželku zřízence ministerstva sociální péče Jana C., bestiálně ubodal v březnu 1927 kuchyňským nožem Hugo A. Vzápětí se sám zastřelil. Vrah pobýval v pražském bytě manželů C. jako podnájemník. Obě mrtvoly našel Jan C. po návratu z úřadu. 

Místo činu vypadalo jako z hororu. „Vzadu na týlu ženy zela hrozná řezná rána, odhalující až páteř. Přes tvář od levého koutku úst se táhla druhá... Celé tělo neslo stopy zoufalého boje, veliké modřiny, stopy po rvaní. Poblíž velký kuchyňský nůž. Opodál ležel na znaku vrah s očernělou ranou na pravém spánku a vedle něho stará dvouhlavňová pistole,“ popsal dobový deník Večerní list popsal příšernou scénu. Pražská kriminálka pod vedením rady Josefa Knotka, přednosty IV. bezpečnostního oddělení, vyslechla služku z vedlejšího bytu. Ta vypověděla, že o sedmé hodině ranní slyšela zoufalý křik paní C. a nadávky podnájemníka A., které pak utichly. Podle zajištěných stop detektivové zjistili, že vrah se při svém běsnění zranil na ruce. To si ošetřil obvazem z domácí lékárničky. „Je zřejmo, že pomýšlel nejprve na útěk, pak se to ale rozmyslil, napsal dopis a jednou ranou se zastřelil,“ psal Polední list. Motiv šíleného řádění Huga A. není dodnes jasný.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.