Řezník zapíchl opilého šmíráka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Řezník zapíchl opilého šmíráka!

Rána nožem byla smrtelná.
Rána nožem byla smrtelná. (Ilustrační foto ara)

Řezník Z. (32) z Radvanic u Ostravy, které jsou dnes součástí slezské metropole, zavraždil v prosinci 1894 mladíka V. (†19). Probodl ho vykosťovacím nožem.

Byl to naprosto zbytečný konec mladého života, jak to popsal list Národní politika. Řezník se osudného dne vydal k místní porodní bábě, aby tam zabil čuníka a připravil »zabijačkovou« hostinu. Když byl hotov, vracel se domů v doprovodu své zákaznice. Ta se v Radvanicích netěšila zrovna valné pověsti... Vtom se vypotácel z krčmy podnapilý V. a šmíroval, s kým si to řezník vykračuje. Ten chasníkovi přikázal, ať jde svou cestou. Opilec se ale uchechtl a dál dvojici sledoval s jízlivými poznámkami. Řezníkovi povolily nervy. „Vytasiv dlouhý nuž zabiják z holínky, vrazil jej mladíkovi do břicha.

V. skácel se k zemi, maje ze strašné rány střeva vyhřezlá,“ líčila Národní politika. Hosté z krčmy těžce zraněného mladíka odnesli domů, kde mu lékař břicho zašil. Žel, ubožák 30. prosince v nelidských mukách zemřel. Jeho vraha Z. četníci zatkli, obvinili ho podle tehdejšího c. a k. trestního práva ze »zločinu zabití« a eskortovali ho do vazby okresního soudu v Bohumíně.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.