Šílená mlátila dceru kladivem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Šílená mlátila dceru kladivem

Šílená mlátila dceru kladivem
Šílená mlátila dceru kladivem (Ilustrační foto ara)

Kladivem udeřila vlastní dceru (18) několikrát do hlavy v Nejdku na Karlovarsku počátkem prosince 1968 duševně chorá žena (52). Když dívka padla k zemi, pachatelka odešla z bytu a nedaleko domu, kde se apokalypsa odehrála, si přeřízla žiletkou tepnu na levé ruce. 

O hrůzné události informoval denní tisk 4. prosince 1968. Podle jeho zprávy dívka odcházela z domova do práce, když k ní zezadu přiskočila její vlastní matka a začala ji mlátit kladivem do lebky. Poté, co se vážně poraněná teenagerka probrala, její rodička už v bytě nebyla. Děvče se stačilo dopotácet do zaměstnání ke svému otci, který zařídil její převoz do nemocnice. Útočnici našla hlídka Veřejné bezpečnosti asi dvě stě metrů od domova. Byla jen lehce oblečená, značně vyčerpaná a měla přeřezanou tepnu na ruce. V kapse jejího oblečení našli muži zákona několik žiletek. Také ona putovala do nemocnice k lékařskému ošetření. „Z výpovědí svědků vyplývá, že pachatelka je již delší dobu nervově nemocná a její stav se poslední dobou značně zhoršil,“ uvedl dobový tisk. Proto nebyla pachatelka vražedného pokusu na vlastní dceři trestně stíhána.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.