Ubodali brance kvůli holce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ubodali brance kvůli holce

Branec zemřel kvůli místní krásce.
Branec zemřel kvůli místní krásce. (Ilustrační foto ara)

Taneční zábava uspořádaná v obci Kerestur u Trnavy na západním Slovensku v říjnu 1926 skončila tragédií. Jozef Št., který měl nastoupit prezenční službu v československé armádě, skonal nad ránem v trnavské župní nemocnici. Nepřežil brutální útok dvojice agresorů, kterým se nelíbilo, že odešel s místní krasavicí.

Ján Š. (26) a Jozef Š. (24) nelibě nesli, že se kolem mladého vojáka točila vyhlášená kráska okresu, slečna H. Když spolu budoucí voják a krasavice před půlnocí zamířili pryč, neunesli dva lumpové zřejmě představu, že by se mohli Jozef Št. a slečna H. intimně sblížit. Na nebohého brance se vrhli, zbili ho a nakonec bodli nožem. „Sotva ušli několik kroků, objevili se na silnici Ján Š. a Jozef Š., kteří klacky počali Št. bíti a pak píchli ho nožem mezi žebra,“ popsaly Lidové noviny vražedný útok. Způsobili mu smrtelné zranění – těžké poranění plic... Muzika se v Keresturu, dnes Križovanech nad Dudváhom, konala jakožto rozloučení rekrutů s civilem před jejich nástupem do kasáren. Co je jisté – Ján Š. i Jozef Š. byli zatčeni a dopraveni do vazby státního zastupitelství v Bratislavě.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.