Šílenec zapálil vlastní domek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šílenec zapálil vlastní domek!

Škoda na domě činila dvacet tisíc československých korun.
Škoda na domě činila dvacet tisíc československých korun. (ilustrační foto ara)

Zlověstné plameny vyšlehly koncem července 1986 nad střechou rodinného domku v Mimoni na Českolipsku. Nešlo o nešťastnou náhodu, ale o úmyslně založený požár. 

Zjišťování příčiny požáru přineslo překvapivý výsledek. Ukázalo, že vlastní střechu nad hlavou si úmyslně zapálil sám majitel (44) domu. Šlo o pomstu manželce, které předcházela hádka. Podle sousedů  nebyla v domě žádnou velkou zvláštností. Žhář by za jiných okolností byl trestně stíhán pro zločin obecného ohrožení. Protože však muž trpěl duševní poruchou, místo do vazební cely putoval do psychiatrické léčebny.

„Včasný zásah místních požárníků zabránil podstatně větší škodě, než 20 tisíc československých korun,“ informoval tehdejší deník Rudé právo. Škodu vyčíslil vyšetřovatel kriminální služby z okresní správy SNB v České Lípě. Za takovou částku se pro ilustraci tenkrát daly koupit třeba dva barevné televizory. 

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.