Miminko uškrtila a modlila se u něj | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Miminko uškrtila a modlila se u něj

 Miminko matka uškrtila.
Miminko matka uškrtila. (Ilustrační foto ara)

Zdravého chlapečka porodila v dubnu 1916 na pražských Vinohradech služebná Františka J. (23) ze Zruče nad Sázavou. Byl to porod tajný, neboť Františka těhotenství po celou dobu úzkostlivě zapírala, ačkoli v domě se o jejím jiném stavu po straně šuškalo už delší čas.

Všechno prasklo ve chvíli, kdy mrtvolku dítěte objevil náhodně domovník. Byla obsypaná spoustou svatých obrázků. Policie vyřešila vražedný čin bryskně. Podezření padlo právě na Františku J., která přednedávnem nápadně pohubla. Tuhle změnu vysvětlovala tím, že »poslední dobou nějak klempíruje«...

Podle policejního zjištění služka po porodu novorozeně udusila, pak ho v papírové krabici ukryla na půdě pod košem na prádlo. Tam ho našel šokovaný domovník. Ostatky už začaly zahnívat a nepříjemně páchly. Františka se rychle přiznala. Do protokolu uvedla: „Nevím, jak se dítě narodilo. Když jsem se ráno probudila, leželo děcko vedle mě a bylo mrtvé. Nevěděla jsem, co si s ním počít. Proto jsem ho odnesla na půdu a vždy večer jsem se tam přicházela pomodlit.“ Tvrzení, že se dítě narodilo mrtvé, policisté neuvěřili. Františku J. zatkli. Pro spáchanou vraždu poté usedla před soudem na lavici obžalovaných.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.