Prostřelil si hlavu a zranil ženu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Prostřelil si hlavu a zranil ženu

Strážník se zastřelil.
Strážník se zastřelil. (Ilustrační foto ara)

Chodci na jedné nuselské ulici v Praze zaslechli v květnu 1927 z otevřeného okna bytu výstřel. Zburcovali hned strážníky, kteří pak v bytě našli mrtvého Rudolfa Š., inspektora civilní stráže. Zjevně si vzal život střelou do pravého spánku. Jeho žena byla lehce zraněná.

Podle sousedů z domu to u manželů Š. už delší čas neklapalo. Hlasité hádky bývaly slyšet před stěny bytu poměrně často. Tentokrát už to inspektor Š. zřejmě nevydržel. Podle policejních zjištění si v přítomnosti své choti přiložil ústí revolveru k pravému spánku a stiskl spoušť. Byl namístě mrtvý. Střela prorazila sebevrahovu hlavu, vylétla levým spánkem a zasáhla dokonce i inspektorovu manželku. Tu zranila na pravém ňadru. Žena putovala do nemocnice na ošetření. Ukázalo se, že její zranění nebylo vážné, a byla zakrátko propuštěna domů. Mrtvolu nebohého Rudolfa Š. nechali policisté dopravit do ústavu soudního lékařství, kde pitva jednoznačně prokázala sebevraždu. Zůstaly po něm tři osiřelé nezletilé děti.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.