Školák znásilnil pětiletou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Školák znásilnil pětiletou!

Školák se pokusil zneužitou holčičku utopit.
Školák se pokusil zneužitou holčičku utopit. (Ilustrační foto ara)

Brutální sexuální zneužití a následný pokus o vraždu malé dívenky (5) vyšetřovali v srpnu 1934 četníci z Českého Brodu na Kolínsku. Holčička naštěstí přežila a četníkům pověděla, kdo jí ublížil. Bylo to šokující sdělení – pachatelem byl místní školák (14)!

O hrůzné události informoval Polední list 11. srpna 1934. Ač periodika vycházející v tiskovém koncernu Tempo, kam patřil i zmíněný deník, bez skrupulí zveřejňovala jména, příjmení i přesné adresy pachatelů zločinů i jejich obětí, tentokrát, vzhledem k delikátnosti kauzy, zachovala redakce decentně anonymitu. Uvedla jen, že vše se odehrálo v »jedné vsi u Českého Brodu«. Protože právě probíhaly žňové práce, dospělí se činili na polích. Mladistvý zvrhlík tak mohl bez zábran odvléci děvčátko do ústraní a tam ho surově znásilnit. Když se ukojil, odvedl oběť na břeh rybníka a shodil ji do vody. Předpokládal, že se dívenka utopí a jeho zvrhlosti zůstanou utajeny.

„Štěstí, že rybník je polovyschlý a že děvčátko mohlo být zachráněno,“ uvedl Polední list. Vzhledem ke svému věku nemohl být ničemník souzen. Putoval proto do polepšovny.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.