Otrávil plynem rodinu i sebe! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Otrávil plynem rodinu i sebe!

Otec pustil celé rodině plyn.
Otec pustil celé rodině plyn. (Ilustrační foto: ara)

Hrůzným způsobem vyřešil manželské spory František N. (†30) z Rotavy na Sokolovsku. Otrávil nejen svou manželku (†28), ale i své maličké děti. Pak si vzal život.

Na pach svítiplynu upozornili v lednu 1967 obyvatelé činžáku v Rotavě na Sokolovsku službu tamějšího obvodního oddělení Veřejné bezpečnosti. Plyn unikal z bytu uzamčeného zevnitř. Když policisté dveře vyrazili, naskytl se jim hrůzný pohled na čtyři mrtvé... Svítiplyn uvnitř otrávil Františka N. jeho manželku (†28), synka (†3) a dcerku (†2).

Případ převzala kriminální služba Veřejné bezpečnosti v Sokolově, která při vyšetřování čtyřnásobného neštěstí od začátku pracovala s verzí trojnásobné vraždy a jedné sebevraždy. Pitevní zpráva totiž hovořila jasně. Žena a obě děti zemřely o poznání dříve než muž. Z toho se dalo usuzovat, že František N. nejprve nechal otrávit svou spící rodinu a až poté si pustil plyn i sám sobě. Pachatel byl mrtvý, a tak musel být případ odložen...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.