Místo pašíka ukradli nebožku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Místo pašíka ukradli nebožku!

Místo čuníka vzali zloději zesnulou babičku.
Místo čuníka vzali zloději zesnulou babičku. (Ilustrační foto ara)

Scéna jako z filmové grotesky se odehrála v prosinci 1934 v malé vísce u jihočeského Tábora. Noční chmatáci tam po zabijačce hodlali ukrást sousedům zapíchnutého pašíka připraveného k rozporcování. Místo něj ale omylem odnesli nebožku, která nedlouho předtím zemřela.

O tragikomické události informoval Polední list 25. prosince 1934. Jak napsal, prasátko, které padlo navečer za oběť řezníkovi, uložil hospodář s dalšími chlapy v chladné komoře a přikryl ho prostěradlem. Po čuníkovi ale v usedlosti odešla na věčnost i babička... Prase proto mužští odnesli do sklepa a na místo v komoře, kde leželo předtím, uložili mrtvou stařenku. I ji přikryli prostěradlem. O zabijačce se ve vsi vědělo. O úmrtí staré paní zatím ne. A to byl důvod, proč výprava »dlouhoprstých ničemů« utrpěla po půlnoci totální fiasko.

Vloupali se do komory, popadli, co ve tmě našli, zabalili kořist do prostěradla a mazali pryč. Až doma zjistili, že místo vepříka přinesli zesnulou výminkářku! Ze vzteku nebožku odnesli na břeh rybníka a hodili ji do vody... Tam byla taky nalezena. Zda se četníkům podařilo odhalit neúspěšné lapky a pohnat je k zodpovědnosti, o tom už informace tisku nehovoří.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.