Kasaře dopadli na Nový rok! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Kasaře dopadli na Nový rok!

Železné pokladny a trezory nepředstavovaly pro zkušené kasaře problém.
Železné pokladny a trezory nepředstavovaly pro zkušené kasaře problém. (Ilustrační foto: ara)

Lup ve výši 42 tisíc korun si v noci z 30. listopadu na 1. prosince 1932 odnesli z obecního úřadu ve Starém Harcově na Liberecku dva kasaři, kterým se podařilo rozpárat železnou pokladnu. Pak zmizeli v noční tmě beze stop...

Na uloupenou sumu musel v té době například řemeslník poctivě pracovat skoro tři roky. Jak informoval 2. ledna 1933 deník Polední list, libereckým kriminalistům se ovšem podařil husarský kousek. Po měsíčním vyšetřování totiž přímo ve městě dopadli prvního z kasařů Viléma K. Znali ho velmi dobře, kasa ve Starém Harcově nebyla jeho první »ránou«.

Druhý ničema, Josef P., byl zatčen vzápětí, a to v Podmoklech u Děčína. Jeho dopadení velmi zajímalo četníky v Mladé Boleslavi, kteří po Josefu P. už nějaký čas pásli kvůli vyloupení pokladny ve městě automobilů. Oba kasaři sice zapírali, byli však předloženými důkazy usvědčeni. Skončili na lavici obžalovaných u libereckého soudu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.