Lupiči přepadli silvestrovský večírek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Lupiči přepadli silvestrovský večírek!

Lupiči si vybrali pro svůj útok poslední den v roce.
Lupiči si vybrali pro svůj útok poslední den v roce. (Ilustrační foto: ara)

Starší manželské z obce Pichne u Sniny na východním Slovensku chtěli v poklidu oslavit konec roku 1985. Jejich večírek ale překazila trojice ničemů, kteří vtrhli do jejich rodinného domku a po seniorech vyžadovali, aby jim vydali sto tisíc tehdejších Kčs.

Nešťastní manželé ovšem takovou sumu doma neměli, a tak je zklamaní lumpové zbili a následně jim uloupili aspoň čtyři a půl tisíce. Své řádění zakončili výstřelem do zdi, aby oba penzisty zastrašili. Pak ujeli osobním vozem. Východoslovenští příslušníci Veřejné bezpečnosti ale »povedenou trojku« vypátrali a zatkli hned na Nový rok 1986. A nestačili se divit!

Jak totiž oznámil deník Rudé právo, šlo o dvakrát soudně trestaného muže (25), jeho mladšího bratra (21) a nejstarší osobou v loupeživém triu byla žena (26). Při domovních prohlídkách u nich kriminalisté našli dvě funkční pistole a tucet nábojů. Oba loupeživí bratři a jejich zlotřilá společnice putovali do vyšetřovací vazby.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.