Zlodějky pokousaly četníky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Zlodějky pokousaly četníky!

Ženy a jejich partneři měli spadeno na obilí.
Ženy a jejich partneři měli spadeno na obilí. (Ilustrační foto: ara)

Jako líté dračice v srpnu 1934 zaútočily dopadené zlodějky na dvojici četníků, kteří v Zákolanech na Kladensku odhalili jejich nakřečkované zásoby obilí. Byl to natolik zuřivý atak, že krvácejícím strážcům zákona nezbylo než vyhledat lékaře.

Z polí v Zákolanech a okolí mizelo sedlákům obilí. Podezření padlo na Františka H., na jeho ženu Milenu, švagrovou Boženu V. a švagra Františka V.  „Četnický praporčík Šírl a štábní strážmistr Hulík ze stanice v Kolči provedli u nich domovní prohlídku, která vynesla na světlo nakradené obilí.

Milena H. a Božena V. se vrhly jako saně na četníky, kopaly je a kousaly tak, že tito museli být lékařsky ošetřeni,“ uvedl dobový tisk. Dvě rozběsněné fúrie musela udolat až posílená hlídka. Obě i jejich manželé byli pak zatčeni a v poutech eskortováni na pražskou Pankrác do vazební věznice. Všichni si tam svorně vyslechli obvinění z »organizování krádeže«, dámy pak i z »veřejného násilí na úředních osobách«.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.