Pasák znásilnil dívku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Pasák znásilnil dívku!

Pasák dobytka znásilnil dívku, která ho odmítla.
Pasák dobytka znásilnil dívku, která ho odmítla. (Foto: Profimedia.cz)

Zločinu nazývaného dobovou terminologií »násilné smilstvo« se ve slovenském Spišském Podhradí dopustil 9. července 1926 jistý pasák Jozef V. Znásilnil Marii N., která ho krátce předtím odmítla.

Pasák Josef V. se nevěnoval zastupování prodejných žen, šlo o skutečného pasáka dobytka. Zalíbila se mu jeho sousedka Marie N., která však o něj neměla zájem. „Řečený Jozef V., pastýř dobytka, chtěl se pomstít Marii N. za to, že odmítla, když chtěl si s ní učinit známost,“ píše se v dobových záznamech.

Dívce se nejspíš nelíbilo, že Jozef V. nebyl žádné neviňátko, a dokonce už i stanul před soudem kvůli drobné trestné činnosti. Odmítnutí si pasák dobytka nenechal líbit. Po »násilném smilstvu« spáchaném na Marii N. utekl do lesa, kde se schoval v kolibě. Tam ho našel hajný Karel V. Následně ničemu za přítomnosti starosty obce zatkl četnický strážmistr Ludvík H. a předvedl ho k okresnímu soudu ve Spišském Podhradí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.