Chtěl vidět umírat člověka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Chtěl vidět umírat člověka!

Mladík zastřelil svého domácího proto, že chtěl vidět někoho umírat.
Mladík zastřelil svého domácího proto, že chtěl vidět někoho umírat. (Ilustrační foto: scom)

Dvakrát vystřelil v říjnu 1994 mladistvý Lukáš K. (17) z nelegálně držené vzduchovky do hlavy spícího Miloše U. (†58). Druhý výstřel byl smrtelný. Důvod vraždy? Mladík chtěl zažít umírání člověka!

Kuchař Lukáš K. z Hostivice bydlel u Miloše U. v Praze 6. Lukášův otec později u soudu vypověděl, že se obával, zda starší muž jeho syna sexuálně neobtěžoval. Nic takového se ale neprokázalo. Motiv vraždy byl úplně jiný. Lukáš K. byl posedlý představou člověka umírajícího v jeho blízkosti. Vyčíhal si proto okamžik, kdy domácí usnul, a speciálně upravenou vzduchovkou značky Slavia střelil Miloše U. do hlavy.

Podle jeho vlastních slov ho naštvalo, že jedna rána na usmrcení nestačila, neboť těžce zraněný muž stále chroptěl. Proto vypálil ještě jednou. Teprve pak Miloš U. zemřel. Mrtvolu ráno našel syn oběti. Znalci Lukáše K. charakterizovali jako »osobnost na úrovni osmi až devítiletého dítěte«. Soud ho uznal vinným z vraždy a nedovoleného ozbrojování. Poslal ho tedy na 4,5 roku do zvláštní věznice, kde zločinec vykonal trest odděleně od ostatních odsouzených.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.