Dva týdny bydlel s mrtvolou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Dva týdny bydlel s mrtvolou!

Mrtvou ženu uložil Vladimír P. do postele.
Mrtvou ženu uložil Vladimír P. do postele. (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Činžákem na pražském Chodovci se v dubnu 1969 šířil strašlivý zápach. Stalo se tak krátce poté, co důchodkyně Růžena K. přestala vycházet ze svého bytu…

Růženin druh Vladimír P. zůstával v klidu. Tvrdil, že Růžena marodí, a do bytu nikoho nepustil. Ani pošťačku, která penzistce nesla peníze. Namluvil jí, že žena stůně a spí. Doručovatelka mu to uvěřila a její důchod vydala druhovi. Nakonec ale Vladimír P. kápl božskou. Zazvonil u sousedů a sdělil jim, že Růžena K. leží v bytě mrtvá.


Příslušníci Veřejné bezpečnosti zjistili, že nebožka ležela v posteli, měla sepnuté ruce, v nich držela umělé květy. Ústa byla zalepená leukoplastí a tělo posypané bílou chemikálií. Podle lékařů bylo natolik zdevastované hnilobou, že dobu úmrtí stanovili na dobu před čtrnácti dny. Známý podivín Vladimír P. vypověděl, že už od ledna 1969 Růžena K. stonala. Odmítala se léčit, nic ji nezajímalo a pak upadla do agónie. Druh ji oblékl do černých šatů, přelepil jí ústa a mrtvolu posypal chloraminem, aby tolik nepáchla. Nakonec už ovšem zápach nedokázal vydržet a zazvonil na sousedy. Protože nebylo zjištěno cizí zavinění smrti Růženy K., nebyl nikdo stíhán. Podivín skončil na psychiatrii.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.