Našli ho krvácejího pod kabátem: Jenomže pravda byla jinde... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Našli ho krvácejího pod kabátem: Jenomže pravda byla jinde...

Čerpadlář se pořezal a pomazal krví, aby zakryl manko.
Čerpadlář se pořezal a pomazal krví, aby zakryl manko. (Ilustrační foto scom)

Řidič nočního autobusu mezi obcemi Š. a T. na Slovensku zažil v v říjnu 1957 šok. U silnice našel zakrvácené tělo.

Řidič vystoupil a zjistil, že u škarpy leží zraněný muž přikrytý kabátem. Zakrváceného nešťastníka odvezl do nemocnice. Muž nereagoval a vypadalo to, že je v bezvědomí. Po ošetření ve špitále se probral a přivolaným příslušníkům VB řekl, že se jmenuje Ján Č. a pracuje jako čerpadlář. Když zavřel pumpu a šel s tržbou domů, zastavili ho prý tři muži v zelené Škodě Tutor. Prosili ho, aby jim ještě prodal trochu benzinu. Ján Č. jim vyhověl, ale vymínil si, že ho pak odvezou domů. Když však chtěl do auta nasednout, jeden z mužů ho udeřil a on ztratil vědomí.

Detektivům se však jeho příběh příliš nezdál. Nebylo příliš pravděpodobné, že by lupiči svou oběť po útoku ohleduplně přikryli kabátem. Navíc zranění neodpovídalo úderu, spíše jako by se muž sám pořezal. V průběhu vyšetřování se ukázalo, že čerpadlář se snažil fingovaným přepadením zakrýt manko a skončil ve vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.