Zaútočil na manželku: Přikázal mu to hlas! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Zaútočil na manželku: Přikázal mu to hlas!

Fotografie
Fotografie (internal)

Duševně nemocný Jiří R. (†38) z Prahy zaútočil na svou manželku nožem. Prý mu Bůh řekl, že ji musí zabít. Útočníka nakonec zastřelili policisté.

Jiří R. šokoval ráno v listopadu 1993 svou ženu tvrzením, že ji musí sprovodit ze světa, protože si to přeje Bůh. Žena věděla, že je zle. Její manžel se totiž již dříve léčil na psychiatrii a zjevně opět propadl svým bludům. Snažila se ho přesvědčit, aby ji nechal na pokoji. Debata skončila hádkou, při níž Jiří R. vytáhl nůž a bodl manželku do zad. Pak se i s ní v bytě zabarikádoval.

Na policisty pokřikoval, že je všechny zabije. Muži zákona pochopili, že s duševně nemocným mužem se vyjednávat nedá. Zásahová jednotka vyrazila dveře. Šílenec se na nejbližšího policistu okamžitě vrhl. Mával nožem s čepelí dlouhou třiadvacet centimetrů a snažil se zasáhnout jeho krk nechráněný neprůstřelnou vestou. Muž zákona před šílencem ustoupil do koupelny. Běsnící Jiří R. však stále útočil, a to i když ho policista střelil do nohy a ruky. Zastavil ho až smrtící zásah z brokovnice. Pobodaná manželka měla štěstí a přežila.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.