Nádražák zbil mlynáře kvůli dívce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Nádražák zbil mlynáře kvůli dívce!

Kvůli téhle krasavici tekla krev.
Kvůli téhle krasavici tekla krev. (Ilustrační foto ara)

Oteklé rty, tržná rána nad horním (1924) rtem a krevní sraženina na pravé straně hlavy. Tak vypadal mlynář Jaroslav B., kterého ve Vrčeni na Plzeňsku napadl v lednu 1924 opilý železniční zřízenec František M. Prý pomluvil jeho dívku.

Mezi oběma muži panovalo nepřátelství. František M. nemohl Jaroslavu B. odpustit, že pomlouval jeho dívku Anežku V. Ta přitom nebyla žádné neviňátko a měla i opletačky se zákonem. Nádražák se opil v Nepomuku a pod parou dorazil do hostince ve Vrčeni. Když tam uviděl mlynáře, začal mu nadávat.

Vypukla hádka, kterou František M. ukončil výhrůžkou, že mlynáře venku zmlátí. Hrozbu splnil. Cestou z hostince nešťastníka třikrát napadl. Jaroslav B. se sice dvakrát ubránil, potřetí však František M. zaútočil tak brutálně, že oběť ranami pěstí do hlavy srazil na zem. Mlynář volal o pomoc, útočník mu ale cpal do úst sníh, aby volání nebylo slyšet. Poté, co mlynáře konečně zbil, vrátil se nádražák do hostince k pípě. Četníci ho záhy zadrželi, ovšem František svou vinu popřel. Skončil před soudem v Nepomuku.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.